Scholen plukken vruchten van moestuinproject

Bewustwording creëren bij mensen over gezond voedsel kan het beste starten op jonge leeftijd. Door moestuinieren en voedselbosjes te introduceren op scholen en deze te integreren in het schoolbeleid, leren kinderen in de basisschoolleeftijd waar voedsel vandaan komt en wat gezond eten is.

Lokaal voedsel telen bij het schoolplein

Jong Leren Eten, Provincie Noord-Brabant en IVN Natuureducatie zetten zich samen in om voedseleducatie met behulp van professionele begeleiders op deze praktische manier van de grond te krijgen. Dit blijkt succesvol: in anderhalf jaar tijd hebben bijna dertig basisscholen zich aangesloten. Zij zijn met moestuinieren of educatieve voedselbosjes aan de slag gegaan en kregen daarbij begeleiding van moestuincoaches. Het draaide daarbij om zelf groenten en fruit te zaaien en planten, verzorgen en oogsten.

Oogstfeest basisschool De Belhamel in Valkenswaard

Tijdens Dutch Food Week heeft op 13 oktober bij basisschool De Belhamel in Valkenswaard een oogstfeest plaatsgevonden.

De kinderen van De Belhamel verzorgen vanaf het voorjaar al met enthousiasme hun schooltuin. Voor de zomer zijn de eerste groentes geoogst. Nu, in de oogstmaand, is de rest van de geoogste gewassen gebruikt tijdens het oogstfeest voor kinderen, ouders, leerkrachten en de buurt.

Lees hier verder het bericht van Landbouw en Voedsel Brabant

© Schoolplein van de Toekomst | ontwerp en realisatie huyswerk.nl