Doe jij mee aan de Schoolkantine Challenge?

Leerlingen en studenten van het voortgezet onderwijs en het mbo in Groningen, Friesland, Flevoland, Overijssel, Noordoost Gelderland, Noord-Brabant en Zeeland worden de komende maanden uitgedaagd om een lekkere, gezonde en betaalbare kantinesnack te bedenken. De officiële aftrap van de Schoolkantine Challenge vond plaats op 10 oktober 2023 op de Dag van de Duurzaamheid in de Dutch Food Week.

Wil je leerlingen mee laten denken over een superlekkere en gezonde kantinesnack? Waarbij ze leren over gezonde voeding, in gesprek gaan met de kantinebeheerder en uiteindelijk zelf als klas of groepje deze snack bedenken en bereiden. Doe dan mee met dé Schoolkantine Challenge 2023-2024!

Voor iedere school is het een uitdaging: een kantine met een gezond aanbod van producten, zodat leerlingen en studenten niet massaal op jacht gaan naar ongezonde snacks buiten school. Ook onder jongeren groeit het bewustzijn hoe belangrijk gezondheid is en dat gezonde voeding hierin een cruciale rol speelt. Het wordt tijd om de jongeren meer aan het roer te zetten van hun eigen schoolkantine.

Jong Leren Eten Noord-Brabant organiseert daarom de Schoolkantine Challenge, waarbij leerlingen tot en met 16 februari 2024 doorlopend aan de slag kunnen met het bedenken van een snack of tussendoortje voor de schoolkantine. Zij krijgen hiervoor hulpmiddelen om tot een gezond, lekker en ook realistisch product te komen.

Begin maart 2024 worden alle inzendingen beoordeeld door een professionele jury. De drie beste groepjes worden op donderdag 21 maart 2024 op ‘De Dag van de Gezonde Schoolkantine 2023’ uitgenodigd voor een grote finale om hun lekkere en gezonde snack te bereiden onder begeleiding van voedingsexperts.

Waar kan je je aanmelden??

Ga naar de website van Jong Leren eten voor meer informatie en om jouw school in te schrijven. www.jonglereneten.nl/schoolkantinechallenge

© Schoolplein van de Toekomst | ontwerp en realisatie huyswerk.nl