Wethouder van Eupenschool wint Buitenleslokaal

Deze buitenlesplek is een concept van Groencoach Petra Wevers (KrachtigBuiten) ontwikkeld in samenwerking met architect Daan Bolier.

Buitenlesdag extra feestelijk dit jaar

Eindhoven, 28 maart

Op 4 april is het Nationale Buitenlesdag. In Brabant heeft deze dag dit jaar een extra feestelijk tintje. Want Schoolplein van de Toekomst en de Provincie Noord-Brabant geven een heus Buitenleslokaal weg! Uit meer dan zeventig inzendingen is inmiddels een winnaar gekozen: de Eindhovense Wethouder van Eupenschool.

Tijdens de Nationale Buitenlesdag vieren Jantje Beton en IVN Natuureducatie dat er op scholen in Nederland steeds meer buitenles wordt gegeven. Want frisse lucht, beweging en natuur zijn goed voor de fysieke en mentale gezondheid van kinderen.

Buitenles is natuurlijk het fijnst op een groen schoolplein. En ook wat dat betreft is er ook goed nieuws in Noord-Brabant. De provincie heeft de meeste groene schoolpleinen van Nederland! De afgelopen jaren zijn al 340 schoolpleinen vergroend.

Reden genoeg voor een extra speciale Buitenlesdag dit jaar met een bijzondere prijsvraag. Alle scholen in Noord-Brabant mochten meedoen. Kinderen en leerkrachten vertelden in vrolijke vlogs waarom ze buitenles belangrijk vinden. De jury had de lastige taak om de winnaar van het Buitenleslokaal aan te wijzen. De Wethouder van Eupenschool won omdat zowel leerkrachten als leerlingen duidelijk gemotiveerd zijn om met buitenles aan de slag te gaan. Bonus is dat het lokaal straks ook toegankelijk is voor de buurt.

Het deels overdekte buitenleslokaal is een concept van Groencoach Petra Wevers (KrachtigBuiten). Ze ontwikkelde de buitenlesplek samen met architect Daan Bolier. Het lokaal wordt in de loop van 2023 gebouwd. Op 4 april is alvast de uitreiking met een feestelijke buitenles.

© Schoolplein van de Toekomst | ontwerp en realisatie huyswerk.nl