Nieuwe makelaar Jong Leren Eten Noord-Brabant

Simone Luijten nieuwe makelaar Jong Leren Eten

Sinds april heeft Jong Leren Eten Noord-Brabant een nieuwe makelaar, Simone Luijten. Zij werkt sinds 2022 bij GGD West-Brabant als Adviseur Preventie & Gezondheid. Simone is bij de GGD vooral bezig met het programma Gezonde School waarbij zij onderwijsprofessionals helpt om een gezonde leefstijl op school vanzelfsprekend te maken. Het thema Voeding is één van de thema’s binnen het programma Gezonde School. 

“Als Jong Leren Eten makelaar wil ik bijdragen aan het voedselvaardig maken van de nieuwe generatie” aldus Simone. “Als boerendochter is het mij met de paplepel ingegoten waar voedsel vandaan komt. Zelf zat ik al van jongs af aan met de knieën in het zand om prei te planten, stak ik asperges uit de grond en verdiende ik mijn eerste centjes in de komkommerkas van de buurman. Hoe mooi zou het zijn als voedseleducatie een permanente plek krijgt in het onderwijs, zodat alle kinderen in aanraking komen met gezonde en duurzame voeding?”

Simone Luijten zal naast de twee “groene” makelaars Marjolein Lommen en Marieke Wingens voor de provincie Noord-Brabant aan de slag gaan.
Er zijn 24 Jong Leren Eten makelaars actief in Nederland. Per provincie werken een makelaar vanuit het gezondheidsdomein en een makelaar vanuit het duurzaamheidsdomein met elkaar samen.  De makelaar verbindt vraag en aanbod en stemt af tussen de verschillende partijen in een bepaalde regio. Verder is de makelaar aanspreekpunt voor verschillende partijen die werken rond gezondheid en duurzaamheid, ontzorgt scholen door de juiste elementen aan te dragen en contacten te leggen en koppelt op het thema Voeding expliciet ‘groene’ Natuur en Milieu Educatie en ‘witte’ Gezondheidseducatie.