Lekker naar Buiten stimuleringsbijdrage Kinderopvang gestart

Een lekkere boterhamspread maken en groenten uit je eigen moestuin proeven. Wil jij samen met de kinderen binnen de kinderopvang of buitenschoolse opvang aan de slag met het onderwerp gezonde en duurzame voeding? Vraag dan de Lekker naar Buiten!-stimuleringsbijdrage aan.

Kinderopvangprofessionals die met de train-de-trainer Een Gezonde Start zijn opgeleid tot coach Gezonde Kinderopvang kunnen een stimuleringsbijdrage van maximaal € 500 (inclusief BTW) aanvragen. Deze stimuleringsbijdrage loopt tot eind 2024. Als coach kun je deze bijdrage gebruiken voor een voeding gerelateerde activiteit met de kinderen. Denk aan spullen voor een moestuin, hulp bij een kookles, of vervoer naar een (kinder)boerderij.

Wil je in aanmerking komen voor de bijdrage maar ben je nog geen coach Gezonde Kinderopvang? Schrijf je dan in voor de train-de-trainer Een Gezonde Start. In de tweedaagse train-de-trainer leer je werken volgens de aanpak van Gezonde Kinderopvang, oefen je trainings- en communicatievaardigheden en doe je actief kennis op over leefstijl. Kijk voor meer informatie op www.gezondekinderopvang.nl.

Hoe gaat het in zijn werk?

Vanaf 1 maart 2023 kunnen coaches Gezonde Kinderopvang een bijdrage van maximaal €550 (inclusief BTW) per coach aanvragen. Via www.eengezondestart.nl/bijdrage heeft de coach Gezonde Kinderopvang na inloggen toegang tot het aanvraagformulier. Coaches kunnen budget aanvragen voor verschillende geselecteerde materialen en activiteiten op het gebied van moestuinieren, koken en excursies.

De bijdrage aanvragen via eengezondestart.nl gebeurt in de volgende stappen:
1- Aanvragen: via www.eengezondestart.nl/bijdrage
2- Toekenning: via een mail met daarin de toekenning dan wel afwijzing van je aanvraag
3- Bijdrage: na toewijzing van je aanvraag ontvang je het aangevraagde bedrag
4- Verantwoorden: beantwoord enkele vragen en upload een foto/filmpje van de activiteit(en)

Besteed de bijdrage bijvoorbeeld aan:

  • Lesmateriaal
  • Materialen voor een moestuin of een leuke kookles
  • Inhuur van een gastdocent
  • Excursie naar een boerderij of tuin

© Schoolplein van de Toekomst | ontwerp en realisatie huyswerk.nl