Dertien deelnemers hebben de eerste kooktraining afgerond

Op 27 maart en 24 april heeft de eerste training ‘Koken op school en in de kinderopvang’ plaatsgevonden bij Plaats de Kleine Aarde in Boxtel. Deze training werd gegeven door School of Food en aangeboden door Jong Leren Eten Noord-Brabant en Utrecht.

Dertien enthousiaste deelnemers, waaronder leerkrachten, pedagogisch medewerkers, educatieboeren, moestuincoaches en kookondersteuners, hebben de training succesvol afgerond. Tijdens twee dagdelen kregen de deelnemers praktische handvatten aangereikt om een gezonde en duurzame kookles in elkaar te zetten voor een groep kinderen. Ze gingen zelf aan de slag, deden verschillende smaaktestjes en kookten (o.a. zeewierchips, oesterzwammen shoarma) en proefden natuurlijk zelf. Inspiratie werd opgedaan tijdens een mini wildplukwandeling op de prachtige gastlocatie van Plaats de Kleine Aarde in Boxtel. Tussen de twee dagdelen door brachten de deelnemers hun nieuwe vaardigheden in de praktijk tijdens een eigen gastles op de kinderopvang of school.

Nu kunnen de deelnemers vol enthousiasme en vertrouwen aan de slag gaan met het geven van gezonde en duurzame kooklessen op scholen en in de kinderopvang.

Wil jij een kookondersteuner inzetten voor het verzorgen van kookgastlessen bij jou op school of de kinderopvang? Of zelf deelnemen aan een toekomstige kooktraining? Neem dan contact op met Jong Leren Eten-makelaar Simone Luijten, via jlenoordbrabant@ivn.nl