Buitenleslokaal Wethouder van Eupenschool gerealiseerd!

Elke dag buitenles!

Bij de Wethouder van Eupenschool in Eindhoven kan het vanaf nu iedere dag Buitenlesdag zijn!! Dit voorjaar vond er een prijsvraag plaats en de school won uit meer dan 70 inzendingen een eigen Buitenleslokaal. Afgelopen week is het buitenleslokaal gebouwd en feestelijk geopend.

De wedstrijd was een initiatief van Schoolplein van de Toekomst en de provincie Noord-Brabant. In totaal waren er 70 inzendingen. De Eindhovense school won dankzij een enthousiast filmpje waarin duidelijk werd dat zowel de kinderen als de leerkrachten heel graag meer buitenles willen.

Tijdens de Nationale Buitenlesdag vieren Jantje Beton en IVN Natuureducatie dat er op scholen in Nederland steeds meer buitenles wordt gegeven. Want frisse lucht, beweging en natuur zijn goed voor de fysieke en mentale gezondheid van kinderen. Buitenles is natuurlijk het fijnst op een groen schoolplein. En ook wat dat betreft is er ook goed nieuws in Noord-Brabant. De provincie heeft de meeste groene schoolpleinen van Nederland! De afgelopen jaren zijn al 340 schoolpleinen vergroend.

Het deels overdekte buitenleslokaal is een concept van Groencoach Petra Wevers (KrachtigBuiten). Ze ontwikkelde de buitenlesplek samen met architect Daan Bolier.

Buitenles is natuurlijk het fijnst op een groen schoolplein. En ook wat dat betreft is er ook goed nieuws in Noord-Brabant. De provincie heeft de meeste groene schoolpleinen van Nederland! De afgelopen jaren zijn al 340 schoolpleinen vergroend. Buitenleslokalen helpen kinderen bij een gezonde levensstijl en zorgt voor meer verbinding met de natuur.”

Willen jullie ook een eigen Buitleslokaal gaan bouwen en wil je graag de bouwtekening? Klik dan hier!

© Schoolplein van de Toekomst | ontwerp en realisatie huyswerk.nl