Voedseleducatie

Een groen schoolplein is niet alleen heerlijk op om te spelen en ontspannen, maar ook om er van alles te leren. Denk aan ‘Waar komt het voedsel vandaan dat jij eet?’ of ‘Wat is gezonde voeding en waarom is dat belangrijk voor je?’. Door het aanleggen van een voedselbosje of moestuin kun je leerlingen kennis laten maken met al deze facetten rondom voedsel. Dit helpt kinderen met het maken van blijvende en duurzame gezonde keuzes.

Jong Leren Eten makelaars

Wil je weten wat er in jouw regio allemaal te doen is op het gebied van voedseleducatie? Of ben je op zoek naar informatie/lespakketten over voeding/voedsel? Al je vragen kun je stellen aan de Jong Leren Eten makelaars. Ze kunnen je helpen met advies en geven je allerlei leerzame en leuke tips.

Per doelgroep inspiratie en tips

Op onze site vind je per doelgroep ook nog allerlei inspiratie en tips per doelgroep. Ga snel naar jouw type onderwijs om alle mogelijkheden te zien.

Gratis tips in je mailbox? Meld je aan!

Niets missen van de laatste ontwikkelingen, inspiratie opdoen en mooie voorbeelden ontvangen? Schrijf je dan in voor onze 2-maandelijkse nieuwsbrief Groen, Gezond & Waterwijs! Groen, Gezond & Waterwijs is een initiatief van Schoolplein van de Toekomst en Jong Leren Eten Noord-Brabant. Samen zetten we ons in voor de aanleg van groene schoolpleinen, buitenonderwijs en voedselonderwijs.

© Schoolplein van de Toekomst | ontwerp en realisatie huyswerk.nl