Schoolkantine Challenge
2022-2023

Wil je leerlingen mee laten denken over een superlekkere en gezonde kantinesnack? Waarbij ze leren over gezonde voeding, in gesprek gaan met de kantinebeheerder en uiteindelijk zelf als klas of groepje deze snack bedenken en bereiden.

Jong Leren Eten Noord-Brabant organiseert de Schoolkantine Challenge, waarbij leerlingen vanaf 10 oktober 2022 (Dag van de Duurzaamheid) tot en met 24 februari 2023, aan de slag kunnen met het bedenken van een snack of tussendoortje voor de schoolkantine. Zij krijgen hiervoor hulpmiddelen om tot een gezonde, lekkere en ook realistische product te komen. Zoals toelichting op de 5 G’s van genieten, goedkoop, gezond, gemak en groen. Ruimte voor vragen aan de Jong Leren Eten Makelaars. En er is de mogelijkheid om ter inspiratie een kookworkshop te doen.

Begin maart 2023 worden alle inzendingen beoordeeld door een professionele jury. De drie beste groepjes worden op 16 maart op ‘De Dag van de Gezonde Schoolkantine 2023’ uitgenodigd voor een grote finale om hun lekkere en gezonde snack te bereiden onder begeleiding van voedingsexperts. De uiteindelijke winnaar van de Challenge krijgt een kookworkshop aangeboden, waarin ze samen met een kok hun winnende kantinesnack gaan bereiden voor de hele school.

Wil je op de hoogte gehouden worden wanneer er meer informatie beschikbaar is in september, laat hier via het formulier je contactgegevens achter.

Aanmeldformulier

© Schoolplein van de Toekomst | ontwerp en realisatie huyswerk.nl