Verkiezing buitenlesleerkracht van het jaar

Juf Marieke is verkozen tot eerste Brabantse buitenlesleerkracht van het jaar!

Juf Marieke van basisschool Ste. Marie uit Huijbergen is verkozen tot eerste ‘Buitenlesleerkracht van het jaar’ van de provincie Noord-Brabant. De juf van groep 3 is volgens de directeur van haar school dé ambassadeur van bewegend leren. Ze werd veelvuldig voor de titel genomineerd. Samen met de 11 andere provinciale winnaars is Marieke Suikerbuik nu in de race voor de landelijke titel. Op Nationale Buitenlesdag, dinsdag 5 april, wordt duidelijk welke juf of meester zal worden gekroond tot eerste ‘Buitenlesleerkracht van Nederland’. 

IVN Natuureducatie en Jantje Beton organiseren dit jaar voor de achtste keer de Nationale Buitenlesdag, dé dag waarop aandacht wordt gevraagd voor het belang van les krijgen in de buitenlucht. Allerlei onderzoeken tonen al jaren aan dat het geven van rekenen en taal in de buitenlucht een zeer positieve invloed heeft op kinderen. Het is gezond, kinderen bewegen meer, ze kunnen zich beter concentreren en de lesstof blijft beter hangen. Desondanks wordt nu amper 1 procent van de lessen buiten gegeven. Wat IVN en Jantje Beton betreft moet dit percentage binnen afzienbare tijd zijn opgehoogd naar 25 procent.

Mede daarom wordt dit jaar voor de eerste keer de verkiezing tot ‘Buitenlesleerkracht van het jaar’ georganiseerd. IVN en Jantje Beton hopen met de mooie voorbeelden uit heel het land ook andere juffen en meesters te inspireren vaker buiten les te geven. Marieke Suikerbuik van Ste. Marie draait er haar hand niet voor om. ‘Wanneer gaan we nu rekenen juf?’ hoort juf Marieke na het afronden van een buiten-rekenles. En dat terwijl ze net superveel nieuwe sommen hebben gemaakt.

Rekenen, lezen of spelling. Het maakt voor Marieke niet uit, álles kan buiten. En dat is precies wat de enthousiaste juf wil: want het is goed voor de gezondheid van haar leerlingen, die zo meer energie krijgen om na te denken, te leren en te bewegen. Op Nationale Buitenlesdag zal juf Marieke ook dit jaar weer wat creatieve lessen uit haar hoge hoed toveren. Daarnaast ontvangt ze net als de andere provinciale winnaars nog deze week een speciaal spellenpakket van spellenuitgever Unbox Now, te gebruiken voor interactieve buitenlessen.

Benieuwd naar de andere genomineerden?

© Schoolplein van de Toekomst | ontwerp en realisatie huyswerk.nl