Educatie op en rondom het schoolplein

Natuureducatie

Buiten zijn, vrij spelen en onbevangen de natuur ontdekken. Het helpt kinderen met het ontwikkelen van hun zintuigen, motoriek, sociale vaardigheden en creativiteit. Door natuuronderwijs, natuureducatie of natuurbeleving stimuleer je bovendien milieubewust gedrag bij kinderen. Deze unieke ervaringen in de natuur bepalen hun gedrag nu én in de toekomst.

Voedseleducatie

Een groen schoolplein is niet alleen heerlijk op om te spelen en ontspannen, maar ook om er van alles te leren. Denk aan ‘Waar komt het voedsel vandaan dat jij eet?’ of ‘Wat is gezonde voeding en waarom is dat belangrijk voor je?’. Door het aanleggen van een voedselbosje of moestuin kun je leerlingen kennis laten maken met al deze facetten rondom voedsel.

Watereducatie

En dat niet alleen, ook watereducatie is iets waar een groen schoolplein zich prima voor leent. Je kunt leerlingen het verschil laten zien en ervaren tussen een stukje betegeld plein en een groen deel. Waar loopt het water sneller weg? Waar is het koeler? Of denk aan het installeren van een waterpomp. Waarom is het belangrijk om zuinig om te gaan met drinkwater?

We geven je allerlei leuke tips om aan de slag te gaan met voedsel- en watereducatie op jouw groene schoolplein.

Gratis tips in je mailbox?

Niets missen van de laatste ontwikkelingen, inspiratie opdoen en mooie voorbeelden ontvangen? Schrijf je dan in voor onze 2-maandelijkse nieuwsbrief Groen, Gezond & Waterwijs! Groen, Gezond & Waterwijs is een initiatief van Schoolplein van de Toekomst en Jong Leren Eten Noord-Brabant. Samen zetten we ons in voor de aanleg van groene schoolpleinen, buitenonderwijs en educatie over gezonde voeding.

© Schoolplein van de Toekomst | ontwerp en realisatie huyswerk.nl